Frans Timmermans: Akkor kezdenék aggódni, ha Orbán Viktor dicsérne

2019. január 30., 16:43

Szerző:

– Őszintén szólva, akkor kezdenék igazán aggódni, ha Orbán Viktor dicsérne – jelentette ki az Európai Bizottság első alelnöke szerdán Brüsszelben, arra reagálva, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Soros György emberének nevezte múlt pénteken.

Frans Timmermans egy arra irányuló kérdésre válaszolva, amely szerint a magyar kormány összeférhetetlennek tartja, hogy alelnöki tisztségét megtartva, az európai szocialisták jelöltjeként részt vegyen az EP-választás kampányában, kifejtette, a Jean-Claude Juncker vezette Európai Bizottság döntést hozott, amelynek értelmében azok, akik jelöltek akarnak lenni az európai parlamenti választásokon, továbbra is bizottsági tagok maradhatnak.

Frans Timmermans
Fotó: Youtube

A holland szociáldemokrata politikus hozzátette, a jogállamiságot érintő ügyekben az uniós bizottság vezetőjének és a biztosok kollégiuma minden tagjának teljes támogatását élvezi, ennek értelmében nem lát problémát indulásában.

Orbán Viktor kormányfő pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, hogy az európai baloldalnak, a bevándorláspártiak fő erejének az európai választási csúcsjelöltje, Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke köztudomásúlag Soros György embere.

Timmermans gyakran bírálja a magyar miniszterelnököt. A Sargentini-jelentés szeptemberi EP-vitáján is beszólt Orbán Viktornak, decemberben pedig az elítélt Nikola Gruevszki macedón exkormányfő Magyarországra menekítése kapcsán mondta azt, hogy elég meglepő látni, hogy egy miniszterelnök diplomáciai taxi szolgáltatást tart fenn elítélt bűnözőknek.

16:47

Petr Pavel nyugalmazott tábornok nyerte a cseh államfőválasztást – derül ki a statisztikai hivatal által közzétett, a szavazókörzetek 98 százalékában leadott és összeszámlált szavazatok alapján.

16:22

Egy pénteken kiszivárgott felső feljegyzésben az amerikai légierő tábornoka, és a Légi Mobilitási Parancsnokság (AMC) parancsnoka, Mike Minihan utasította az irányítása alatt dolgozó tiszteket, hogy készüljenek az USA és Kína közötti háború kitörésére. A parancsnok szerint a harc kirobbanása 2025-re várható, az amerikai és tajvani választásokat követő évben.

2023. január 28., 12:06

A Tennessee-állambeli Memphisben ismét halálos áldozattal járt egy fiatal, 29 éves fekete fiú egyszerű igazoltatásával induló rendőri eljárás. Azóta videót is publikáltak, amiből kiderül: a férfit brutálisan megverték a rendőrök három nappal azelőtt, hogy sérüléseibe belehalt.