Ferenc pápa szerint mindenkinek erkölcsi kötelessége, hogy beoltassa magát

 A katolikus egyházfő is megkapta a második adag oltást.

 

2021. február 3., 18:58

Szerző:

Megkapta szerdán a koronavírus elleni védőoltás második adagját a 84 éves Ferenc pápa, aki immár védettnek számít - közölte Matteo Bruni vatikáni szóvivő.

A pápa - három héttel az első adag után - kapta meg a Pfizer-BioNTech vakcina második dózisát a Vatikán területén található, VI. Pálról elnevezett audiencia-terem előcsarnokában kialakított oltóállomáson.

A vatikánvárosi egészségügyi és higiéniai igazgatóság közel 10 ezer adagot különített el a Pfizer-BioNTech vakcinájából az oltási programhoz, amely január 13-án kezdődött meg a Vatikán körülbelül 3000 alkalmazottja és 800 lakosa között. A többi országhoz hasonlóan

először az egészségügyi személyzetet és az időseket oltották be.

A pápa már korábban jelezte, hogy be fogja oltatni magát a koronavírussal szemben. "Úgy gondolom, hogy ez erkölcsileg mindenkinek kötelessége. Az oltás erkölcsi döntés, amely nem csak az oltott személy, de mások életét is érinti" - fogalmazott a katolikus egyházfő. (MTI)

2021. április 11., 11:10

Az ultrakönnyű helikopter a Perseverance marsjáróhoz erősítve érkezett meg a vörös bolygóra február 18-án. A drónszerű eszköz kezdi meg a „repülés korát” a Marson, a tervek szerint.