Felmondtak a Rammstein énekesének, mert szexuális visszaélésekkel vádolják

A Rammstein arra kéri a rajongókat, hogy ne „ítélkezzenek előre”. 

2023. június 5., 20:27

Szerző:

A Kiepenheuer & Witsch (KiWi), a zenekar kiadója felmondott a Rammstein énekesének miután a német sajtó arról írt, hogy szisztematikusan csábítják a nőket a zenekar privtá bulijaira Till Lindemann frontember szexuális igényeinek kielégítése érdekében. A német kiadó közleményt adott ki, amely szerint „megdöbbentették” őket a Lindemann elleni vádak, és együttérzésüket és tiszteletüket fejtették ki az érintett nők felé. 

A KiWi közölte azt is, hogy tudomást szereztek egy pornóvideóról is, amiben Lindemann „a nők elleni szexuális erőszakot ünnepli”, és amiben szerepet játszik Lindemann 2013-as, In Stillen Nächten című könyve, ami a kiadónál jelent meg. „Ezt a bizalom durva megsértéseként és az általunk kiadóként képviselt értékekkel kapcsolatos könyörtelen cselekedetként értékeljük” – közölték. „Úgy döntöttünk, hogy azonnali hatállyal megszüntetjük együttműködésünket Till Lindemannal, mivel a bizalmi kapcsolatunk helyrehozhatatlanul elromlott” – írja a DW cikke alapján a 444.

Egy ír rajongó például arról számolt be, hogy a litvániai Vilniusba utazott, hogy részt vegyen egy Rammstein-koncerten. Ott meghívták egy koncertpartira, ahol találkozott a banda frontemberével, ahol az énekes szexuális ajánlatot tett neki, elutasítására pedig nagyon agresszívan reagált. Nyilvánosságra hozott állításait követően június 2-án a német közszolgálati műsorszolgáltató, az NDR és a Süddeutsche Zeitung napilap exkluzív riportot tett közzé olyan nők új vallomásaival, akiknek tapasztalatai hasonlóak voltak, feltárva, hogy Lindemann rendszerszerűen szállítatta be privát szexpartikra a rajongókat – írja a DW.

A zenekar hivatalos honlapján adott ki közleményt az ügyben, melyben azt írják, hogy az elmúlt napok publikációi megdöbbenést és kérdéseket keltettek a közvéleményben és különösen a rajongóik körében. Hozzátették,„fontos számunkra, hogy jól és biztonságban érezd magad a fellépéseinken – a színpad előtt és mögött – és elítélünk minden kihágást, és kérjük, hogy senki ne gyakoroljon semmilyen nyilvános előítéletet azokkal szemben, akik vádat emeltek. Jogod van a saját álláspontodhoz. De nekünk, a zenekarnak is jogunk van – mégpedig ahhoz, hogy ne legyünk előítéletesek.”

(Kiemelt képünkön Till Lindemann a Rammstein énekese. Fotó: Eyepix / NurPhoto / NurPhoto via AFP)