Budapestre jön a Rammstein

Újra Rammstein-koncert lesz Budapesten. A világhírű német rockcsapat új európai stadionturnéja keretében 2023. július 11-én lép fel a Puskás Arénában.

2022. szeptember 1., 10:47

Szerző:

A hard rockot és az indusztriális metált az elektronikával vegyítő, provokatív szövegeiről és pirotechnikai show-jairól ismert Rammstein legutóbb 2011-ben járt Magyarországon, akkor a Papp László Budapest Sportarénában lépett fel.

Turnéra indul a Rammstein

A jövő évi turné május 22-én a litván fővárosban, Vilniusban indul és augusztusban Brüsszelben zárul. A tájékoztatás szerint a Rammstein hatalmas színpadot épít a turnéhelyszíneken, és a csapat hagyományaihoz híven a show bővelkedik pirotechnikai megoldásokban. A német együttes ötödször játszik magyar közönség előtt: 1998-ban a Sziget fesztiválon, 2005-ben, 2010-ben és 2011-ben pedig a Sportarénában lépett fel hatalmas sikerrel.
 

Az 1994-ben alakult Rammstein rendkívül látványos koncertjeiről híres: a tagok rendszeresen szájhoz erősíthető lángszórót használnak az előadások alatt, Till Lindemann úgy énekel, hogy közben "ég" karhoz erősített lángszórók segítségével, és gyakran kapnak lángra mikrofonok, gitárok, billentyűk, szikrákat szórnak csizmák és dobverők.

Az együttes eddig nyolc stúdióalbumot készített: a Herzeleid 1995-ben, a Sehnsucht 1997-ben, a Mutter 2001-ben, a Reise, Reise 2004-ben, a Rosenrot 2005-ben, a Liebe ist für alle da 2009-ben, egy cím nélküli anyag 2019-ben, a Zeit pedig idén jelent meg. A Rammsteinben Till Lindemann (ének, szájharmonika), Richard Kruspe (gitár, vokál), Paul Landers (gitár, vokál), Oliver Riedel (basszusgitár), Christoph Schneider (dob, ütőhangszerek) és Christian "Flake" Lorenz (billentyűs hangszerek, trombita) szerepel.

(Kiemelt kép: Till Lindemann, a Rammstein német együttes énekese a schleswig-holsteini Wackenben 24. alkalommal megrendezett heavymetal-fesztiválon 2013. augusztus elsején. Fotó: MTI/EPA/Axel Heimken)

Sztártudósok, influenszerek és frissen megválasztott polgármesterek is összecsapnak a tizedik Brain Bar jövőfesztivál színpadán, olyan témákat vitatva meg, mint a marihuána fogyasztása vagy az eutanázia. Szeptember 26-27-én a Magyar Zene Házában 200 előadó és 120 program inspirálja az érdeklődőket arra: legyenek ők is tevékeny résztvevői a jövőjük alakításának.

Egy gúnyos dalocska vezette el őt saját zsidósága felfedezéséhez. A vallás aztán komoly szerepet játszott az életében, segítségével közelebb került önmagához és a világhoz – többek között ez derült Székely Kriszta, a budapesti Katona József Színház rendezőjéről. Réczei Tamás Dobd be magad! című műsora exkluzív módon csak a 168.hu felületén látható, ne hagyja ki!

A rendező arra vágyik, hogy a munkája valamiféle hatást keltsen, ellenkező esetben nem sok értelme van bármit csinálni. Hogy a politika a jelenlegihez hasonló szintű feszültséget kelt majd a színházban arra nem számított – többek között derült Réczei Tamás Dobd be magad! című, exkluzív módon csak a 168.hu felületén látható műsorából, melynek vendége Székely Kriszta, a budapesti Katona József Színház rendezője volt. Ne hagyja ki!

Bár édesanyja személyes ambícióját valósította meg azzal, hogy balettot tanult, ezt egyáltalán nem bánja. Hiszen rengeteg mindent tanult a tánctól, amit a szakmai pályafutása során is kiválóan képes hasznosítani. Többek között erről beszélt a Réczei Tamás vezette Dobd be magad! című műsor vendégeként Székely Kriszta, a budapesti Katona József Színház rendezője. Az aktuális epizód exkluzív módon csak a 168-on tekinthető meg, ne hagyja ki!

Székely Kriszta az első diplomáját klasszikus balett szakon szerezte, majd 2015-ben színházrendezőként végzett Székely Gábor és Bodó Viktor osztályában. A budapesti Katona József Színház rendezője kalandos életpályát tudhat maga mögött, amiről a kizárólag a 168.hu felületén látható, Dobd be magad! című műsorban beszélt részletesen. Ne hagyja ki!