Német popzene a Millenárison

A Rammstein vagy a Tokio Hotel az ifjú magyar popzene-kedvelők között is fogalom. Ám Európa legnépesebb országában, amely 20 évvel ezelőtti egyesülése óra kulturális életében még sokszínűbbé. dinamikusabbá vált, vannak még sokan mások. Erről látható a tárgyhoz mérten korszerű kiállítás a Millenárison.

2010. január 16., 17:53

Német szólisták, együttesek, disc-jockey-k, akik felvehetik a versenyt angolszász társaikkal. Vagy ott van a Club Berghain, a techno- zene híres-hirhedt több emeletes berlini központja az egykori hőerőmű épületében, amelyet tavaly a világ legjobb techno-klubjának választott – a brit szaksajtó.

Minderről és a tárgyban sok minden másról most Budapesten is közvetlenül tájékozódhatunk képben és hangban. A Goethe-Intézet, amely világszerte ismerteti, tolmácsolja a német kultúrát, eredeti kiállítást hozott Budapestre. A Millenáris-Parkban áttekintést kapunk a német rockerekről, rapperektől, a punk, az indie és a hip-hop sztárjairól.

Nagy vetítőkön dübörög a muzsika és ha fejünkre illesztjük a híres Sennheiser-fejhallgatókat, kiváló minőségben élvezhetjük is a zenéket, dalokat.
Budapest a kiállítás világkörüli turnéjának negyedik állomása. Közép-Kelet-Európa után a „musik + x” tovább vándorol Dél-Amerikába.

Musik+X. Millenáris, Jövő Háza, B épület. Nyitva: szerda-péntek 9 - 17 h, szombat-vasárnap 10-18 h. A belépés díjtalan!