Brutális tűzerővel rendelkeznek az oroszok a Fekete-tengeren

Hiába vesztették el a zászlóshajójukat, még tucatnyi nagyobb hajóval rendelkeznek a háborús zónában.

2022. július 5., 07:15

Szerző:

Oroszországnak összesen hat, rakétakilövésre képes hadihajója van állandó harckészültségben a Fekete-tengeren – írja az Ukrinform nyomán az Index.hu.

Beszámolók szerint az ukrán hadsereg déli hadműveleti parancsnoksága legutóbb még csak három hajóról és két tengeralattjáróról adott információt, amelyek legalább 30 Kalibr-rakétával vannak felszerelve. Azóta viszont még egy tengeralattjáró csatlakozott hozzájuk.

A fekete-tengeri kikötőkben ennél jóval több orosz hajó lehet még. A fekete-tengeri flotta nagyobb hajóinak száma a becslések szerint körülbelül 12-24 között mozoghat.

(Kiemelt kép: az orosz fekete-tengeri hadiflotta egyik korvettje látható az ukrajnai Krím félszigeten fekvő Szevasztopol partjai közelében 2014. március 2-án. Fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.