EU: szigorítani kell a beutazási feltételeken az Egyesült Államokból érkezők számára

Az unió több államot is levett a biztonságos országok listájáról az új fertőzöttségi adatok miatt.

2021. augusztus 30., 22:42

Szerző:

Az Európai Unió több ország esetében is szigorítani akar a beutazási feltételeken. Az uniói hétfői javaslata érintené Izraelt, Észak-Macedóniát, Montenegrót és Libanont is. A szigorítás célja az volna, hogy a koronavírus fertőzés terjedését gátolják. 

A mai fertőzöttségi adatok figyelembevételével az említett országok a biztonságos államok listájáról is lekerültek. Az EU még júniusban sorolta az Egyesült Államokat a biztonságos országok közé. A döntést számtalan bírálat érte amiatt, hogy az amerikaiak az unió állampolgáraival szemben továbbra is fenntartják a beutazási korlátozásokat. 

Jelenleg az unióba korlátozások nélkül olyan országokból érkezhetnek utazók, mint Új-Zéland és Ausztrália. Valamint Dél-Korea és Szingapúr, ahol sikeresen vették fel a harcot a koronavírus-járvánnyal szemben. 

(Kiemelt kép: Utasfelvételre váró emberek sorban állnak a düsseldorfi nemzetközi repülőtéren 2021. július 2-án, miután Németország Észak-Rajna-Vesztfália tartományában elkezdődött a nyaralási szezon és Európa több országában is feloldották a koronavírus-járvány megfékezése érdekében bevezetett utazási korlátozásokat.  Fotó: Sascha Steinbach / MTI / EPA)


    

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.