Rakétatámadásban meghalt az elszakadásra szavazó oroszbarát ukrán politikus

Az oroszbarát ukrán politikus egy szállodában tartózkodott Herszon központjában, mikor a területet ukrán rakéta támadás érte.

2022. szeptember 25., 10:19

Szerző:

Olekszij Zsuravko, egy oroszbarát ukrán politikus a Partyija Rehionov (Régiók Pártja) párt tagja volt. A párt vezetőjét, Viktor Janukovicsot azonban államcsínnyel eltávolították az elnöki posztjáról, és a párt 2014 végére pedig meg is szűnt.

Zsuravko az ukrán Legfelsőbb Tanács parlamenti képviselőjeként arról szavazott a pénteken indított népszavazáson, hogy Herszon Oroszország része legyen. Másnap azonban TASZSZ értesülései szerint Herszon központjára rakétatámadást mért az ukrán légierő. A régió katonai-polgári közigazgatásának helyettes vezetője, Kiril Sztremouszov megerősítette Zsuravko halálának hírét - írta az Index.

(Kiemelt képünk: Luhanszk, 2022. szeptember 24.
Egy nő voksol az Ukrajna orosz megszállás alatt álló régióinak Oroszországhoz való csatlakozásáról szóló népszavazáson egy luhanszki szavazóhelyiségben 2022. szeptember 24-én. A referendum szeptember 23-tól 27-ig tart a szakadár Donyecki és Luhanszki Népköztársaság, valamint Herszon és Zaporizzsja ukrán megyék hovatartozásáról. Fotó: MTI/EPA)

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.