Elvesztette királyi státuszát a japán hercegnő, mert egy közemberhez ment feleségül

Győzött a szerelem.

2021. október 26., 16:30

Szerző:

Mako japán hercegnő, a császár unokahúga kedden feleségül ment főiskolai szerelméhez, Kei Komuróhoz, ezzel lemondott királyi címéről. A viharos eljegyzés után elhatározta, hogy boldog életet épít „pótolhatatlan” férjével – írja a Reuters.

2017-ben jelentették be eljegyzésüket egy sajtótájékoztatón, ahol elnyerték a nemzet szívét. A dolgok azonban hamarosan elmérgesedtek, amikor a bulvársajtó egy Komuro édesanyját érintő pénzbotrányról számolt be, aminek hatására a sajtó ellene fordult. A házasságkötést elhalasztották, és 2018-ban elhagyta Japánt, hogy New Yorkban folytassa a jogi tanulmányait, Makóval pedig az interneten keresztül tartotta a kapcsolatot.

A japán hercegnő azt mondta, hogy az új férjéről szóló „helytelen” tudósítások nagy félelmet, stresszt és szomorúságot okoztak neki.

„A Kei tetteivel kapcsolatos önkényes kritikák áradata, valamint az egyoldalú spekulációk, amelyek figyelmen kívül hagyták az érzéseimet, valahogy valóságnak tüntették a valótlanságokat, és indokolatlanul terjedő történetté váltak”

– tette hozzá.

A pár kedd reggel házasodott össze, miután a család életét irányító Császári Háztartási Ügynökség (IHA) egyik tisztviselője benyújtotta a házasságukat bejegyző papírokat egy helyi hivatalba. A királyi házasságok általában hivatalos ceremóniák és ünnepségek sorával járnak, de ők ketten lemondtak minden rituáléról, és még az 1,3 millió dollárt is visszautasították, amelyet általában a családból kilépő nőknek adnak.

(Kiemelt képünk: Mako hercegnő, Akishino herceg és Kiko hercegnő idősebbik lánya és férje, Kei Komuro, Mako hercegnő egyetemi barátja beszédet mond az esküvőjüket bejelentő sajtótájékoztatón a tokiói Grand Arc Hotelben 2021. október 26-án. Fotó: Nicolas Datiche / SIPA Press//Pool/Anadolu Agency via AFP)