Eltűnt egy kisrepülőgép 22 emberrel a fedélzetén

A repülőgép röviddel a felszállás után elvesztette a kapcsolatot a repülőtér légi irányításával.

2022. május 29., 09:23

Szerző:

A nepáli hegyekben vasárnap eltűnt egy népszerű turistaútvonalon közlekedő kisrepülőgép 22 emberrel a fedélzetén – közölte egy helyi tisztviselő.

A repülőgép, amely az ország északi részén fekvő Jomsom hegyi városba tartott, röviddel a felszállás után elvesztette a kapcsolatot a repülőtér légi irányításával. A gép az északnyugat-nepáli Pokharából tartott a mintegy 15 percnyi úttal elérhető, de magasan fekvő céljához.

Ramesh Thapa rendőrségi tisztviselő elmondta, hogy a Twin Otter típusú kéthajtóműves repülőgépről nincs információ, és a keresés folyamatban van.

A térségben az elmúlt napokban esett az eső, de a járatok rendben közlekedtek. A repülőgépek ezen az útvonalon a hegyek között repülnek, mielőtt leszállnak egy völgyben.

Ez egy népszerű útvonal a külföldi túrázók körében, akik a hegyi ösvényeken túráznak, valamint az indiai és nepáli zarándokok körében, akik a 3800 magasan fekvő Muktinath zarándokhelyet keresik fel.

(Kiemelt képünk illusztráció. Egymotoros kisrepülő Nepál egyik hegyi repülőterén. Fotó: Wikimedia Commons/Ganesh Paudel)