Elsüllyedt egy turistahajó

Nincs túlélő.

2022. április 23., 15:45

Szerző:

A japán parti őrség tájékoztatása szerint elsüllyedt a Kazu 1 nevű turistahajó, 26 emberrel - köztük 2 gyerekkel - a fedélzetén. Hat járőrhajót és négy repülőgépet küldtek a területre a túlélők felkutatására, de hét óra elteltével sem találtak senkit.

A 19 tonnás Kazu 1 segélyhívást kezdeményezett kora délután, és közölte, hogy a hajó orrát elöntötte a víz, süllyedni és megdőlni kezdett, miközben a Shiretoko-félsziget nyugati partjainál haladt Hokkaido északi szigetén – közölte a parti őrség.

Egy helyi halászati ​​szövetkezet tájékoztatása szerint dél körül nagy hullámokat és erős szelet észleltek a környéken. Japán médiajelentések szerint a halászhajók dél előtt visszatértek a kikötőbe a rossz időjárás miatt. Egyelőre nem tudni, a turistahajó miért nem fordult vissza vagy kötött ki valahol.

(Kiemelt kép:  Hokkaido, 2022. április 23. A Jiji Press által 2022. április 23-án közreadott, dátummegjelölés nélküli kép a Shiretoko Tour Boat vállalat Kazu I-es turistahajójáról Hokkaido prefektúrában. A Kazu I-es 2022. április 23-án, 26 emberrel a fedélzetén eltűnt a Siretoko-félsziget közelében. A japán parti őrség megkezdte a kutatási munkálatokat. MTI/EPA/Shiretoko Tour Boat/Jiji Press)

 
 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.