Először imádkozhattak újra távolságtartás nélkül a hívők a mekkai nagymecsetben

Szaúd-Arábiában a hivatalos adatok szerint 548 ezer ember kapta el a koronavírust, és 8760-an haltak bele a Covid-19-be.

2021. október 17., 18:57

Szerző:

A koronavírus-járvány kezdete óta első ízben imádkozhattak távolságtartás nélkül a muszlim hívők vasárnap a mekkai nagymecsetben, azzal a feltétellel, hogy maszkot kell hordaniuk, és a védőoltás mindkét adagját meg kellett kapniuk – közölte az MTI a szaudi hatóságokra hivatkozva.

A mekkai nagymecset az iszlám legszentebb helye; a járvány kitörése előtt milliók látogatták, aztán a kór terjedése miatt a szaúdi hatóságok szigorú korlátozásokat vezettek be, melyeket az elmúlt hónapokban a beoltott zarándokok számára fokozatosan enyhítettek. 

„A nagymecset immár befogadóképességének egészével használható, de az ott dolgozóknak és a látogatóknak is folyamatosan maszkot kell viselniük" 

– jelentette be az SPA szaúdi állami hírügynökség jelentése szerint a szaúdi belügyminiszter. A közleményből az is kiderül, hogy létszámkorlátozás nélkül működhetnek ismét az ország közlekedési eszközei, éttermei és a mozik is, és a szabadban már nem kötelező a maszkviselés. Szaúd-Arábiában a hivatalos adatok szerint 548 ezer ember kapta el a koronavírust, és 8760-an haltak bele a Covid-19-be.

 

(Kiemelt kép: MTI/EPA)

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.