Elon Musk Hitlerhez hasonlította Kanada miniszterelnökét

Ha ez nem lenne elég, a Tesla vezére pozitív példaként említette Hitlert. 

2022. február 18., 07:11

Szerző:

Elon Must közösségi oldalán élesen bírálta a Kanadai kormányt, kormányfőjét pedig Hitlerhez hasonlította – írja cikkében a Telex.

Elon felháborodását az okozhatta, hogy a kanadai kormány betiltotta, hogy pénzadományt lehessen küldeni kriptovalutával az Ottawa belvárosát megbénító tüntetőknek. Felháborodását pedig nem mással kívánta demonstrálni, mint egy Twitter bejegyzéssel, miszerint Hitlert ne hasonlítsuk a kanadai miniszterelnökhöz:

 (Forrás: Telex)

Ha mindaz nem lenne elég – hogy valakit egy ex-náci vezetőhöz hasonlít –, posztjában

a Tesla feje pozitív példaként hozta fel az egykori náci vezetőt, Hitlert, Justin Trudeau kanadai miniszterelnökkel szemben.  

Valószínűleg tanácsadóinál se lehetett nagy az öröm a poszt láttán, vagy talán Musk érezte úgy, elég volt ennyit is megmutatni a posztból, mivel azt utólag törölték – írta a cikk a Guardian nyomán.

Természetesen az ügyben a sértett felek sem maradtak csendben. Az Auschwitz-Birkenau Múzeum is posztolt arról, hogy Musk ezzel megsérti a holokauszt áldozatainak emlékét, mint írták:

„Adolf Hitler képének és ezzel a náci Németország totalitárius rezsimje által megalázottak, megkínzottak és meggyilkoltak tragédiájának felhasználása szomorú és zavarba ejtő”

– írták. Az American Jewish Committee is elítélte Musk megnyilvánulását:

„Musk talán úgy gondolja, hogy egy mém, amiben Justin Trudeau-t egy tömeggyilkos diktátorral hasonlítja össze, elfogadható módja annak, hogy kritizáljon olyan politikákat, amelyekkel nem ért egyet. Nem az, és soha nem is lesz az”

(Kiemelt kép: USA, 2022.02.10. Elon Musk a SpaceX Starbase létesítményében, Boca Chica Village közelében tartott sajtótájékoztatóján beszél. Fotó: JIM WATSON / AFP)