El akart lopni egy helikoptert a michigani férfi, hogy „kiszabadítsa” a kórházból a koronavírusos betegeket

2020. május 23., 11:26

Szerző:

Egy michigani férfi azt tervezte, hogy a partiőrségtől ellop egy helikoptert, megtámadja a rendőrséget és lövöldöz a kórházban, hogy megzavarja a hatalmat és kiszabadítsa a koronavírusos betegeket – írta a clickondetroit.com. nyomán a 24.hu.

A 70 éves Jesse Theodore McFadden azzal hívta fel a segélyhívószámot vasárnap reggel nyolckor, hogy útban van az amerikai partiőrség Bay City-i állomásához, hogy ellopjon egy helikoptert. A diszpécsernek a férfi azt is elmondta, hogy a helikopterre azért van szüksége, hogy megtámadjon egy rendőrkapitányságot, majd egy kórházban lövöldözésbe kezdjen.

Mindez ahhoz kell, hogy megzavarja a hatalmat a kórházban, kinyissa az ajtókat, és kiengedje a koronavírusos betegeket a karanténból.

McFadden azt is mondta, hogy van nála egy automata gépfegyver.

A diszpécser azonnal értesítette a rendőröket és a partiőrséget, és azt is hozzátette, hogy a férfivel korábban is volt már dolga a hatóságoknak, mikor a fegyverével fenyegetőzött és ellenállt a rendőri intézkedésnek.

A férfi 10:30-kor ért a partiőrség kapujához, ott megpróbálta kapukóddal bejutni, de többszöri próbálkozásra sem sikerült, úgyhogy hívta az állomás kommunikációs központját, hogy adjanak neki belépési engedélyt.

Ezt megtagadták tőle, mire

McFadden azzal fenyegetőzött, hogy a Ford pickupjával – ami egyébként nem az övé volt – nekihajt a sorompónak.

Végül 10:39-kor, még mielőtt a rendőrök odaértek volna, elhajtott.

A rendőrök egy benzinkútnál találtak rá az üres, de járó motorú kocsira, aminek a vezetőülés felőli ajtaja nyitva volt. McFadden éppen jött ki a kútról, mikor megállították, míg a többiek átnézték a pickupot. Az anyósülésen találtak egy Mossberg 500A sörétes puskát. Mikor a rendőrnél meglátta a fegyvert a férfi, egy másikat megpróbált megütni, és ellenállt annak is, hogy letartóztassák. Ez azonban végül sikerrel járt.

Donald Tusk lengyel miniszterelnök észt, lett és litván kollégájával együtt felhívással fordult az Európai Tanács és az Európai Bizottság elnökéhez, kérve Lengyelország Oroszországgal és Fehéroroszországgal közös külső határai megerősítésének támogatását.