Egy tizennégy éves sportoló is meghalt Mariupolban

Az orosz béke gyilkol, közölte a városi tanács.

2022. április 30., 11:03

Szerző:

Életét vesztette Mariupolban egy 14 éves lány, aki korábban aranyérmet nyert az ukrán nemzeti súlyemelő bajnokságon – közölte a városi tanács szombaton a BBC-vel. Alina Peregudova az ukrán válogatott jelöltje volt, és arra törekedett, hogy hazáját a legmagasabb szinten képviselje.

Mariupol városi tanácsa úgy értékelte az esetet, hogy az oroszok béke hamis ígérete szabadította meg a lányt őt ettől a jövőtől. Hozzátették: a donyecki régió ígéretes sportolónője ellenséges lövedékektől halt meg, ráadásul a támadásban édesanyja is életét vesztette.

Alina a Donyecki Regionális Speciális Sportiskola és a Szerhij Bubka Olimpiai Tartalékos Főiskola tanulója volt. A tanács szerint az orosz béke gyilkol, Mariupol és a világ pedig sosem fogja elfelejteni ezt a fajta emberiség elleni bűntettet. A bejelentést követően Ukrajna sportminisztériuma is részvétét nyilvánította kis a sportoló halála miatt.

(Kiemelt kép: Szergej Averin / Sputnik via AFP)

2022. június 27., 15:48

A NATO jóval 300 ezer fő fölé emeli magas készültségi katonai erőinek létszámát, hogy kezelni tudja az Oroszország által jelentett biztonsági kihívásokat – jelentette ki Jens Stoltenberg a szervezet főtitkára hétfőn, a szövetséges országok madridi csúcstalálkozója előtti brüsszeli sajtótájékoztatóján.