Egy tizennégy éves sportoló is meghalt Mariupolban

Az orosz béke gyilkol, közölte a városi tanács.

2022. április 30., 11:03

Szerző:

Életét vesztette Mariupolban egy 14 éves lány, aki korábban aranyérmet nyert az ukrán nemzeti súlyemelő bajnokságon – közölte a városi tanács szombaton a BBC-vel. Alina Peregudova az ukrán válogatott jelöltje volt, és arra törekedett, hogy hazáját a legmagasabb szinten képviselje.

Mariupol városi tanácsa úgy értékelte az esetet, hogy az oroszok béke hamis ígérete szabadította meg a lányt őt ettől a jövőtől. Hozzátették: a donyecki régió ígéretes sportolónője ellenséges lövedékektől halt meg, ráadásul a támadásban édesanyja is életét vesztette.

Alina a Donyecki Regionális Speciális Sportiskola és a Szerhij Bubka Olimpiai Tartalékos Főiskola tanulója volt. A tanács szerint az orosz béke gyilkol, Mariupol és a világ pedig sosem fogja elfelejteni ezt a fajta emberiség elleni bűntettet. A bejelentést követően Ukrajna sportminisztériuma is részvétét nyilvánította kis a sportoló halála miatt.

(Kiemelt kép: Szergej Averin / Sputnik via AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.