Donald Trump így reagált a bíróság ítéletére, amelyben bűnösnek mondták ki

Interjút adott Donald Trump, miután múlt csütörtökön a bíróság bűnösnek találta.

2024. június 3., 17:45

Szerző:

A Fox News-nak adott interjút Donald Trump vasárnap, miután néhány nappal korábban a New York-i esküdtszék bűnösnek találta üzleti iratok meghamisításának vádjában – jelentette az MTI.

A volt amerikai elnököt 34 vádpontban találták bűnösnek. A vádat Manhattan demokrata párti kerületi ügyésze emelte az üzleti iratok meghamisítása miatt, amelyek a hallgatási pénzek kifizetéséhez kapcsolódtak.

A Kongresszus alsóházának republikánus elnöke, Mike Johnson elmondta, hogy a republikánus képviselőkkel minden lehetséges módon igyekeznek majd visszavágni a véleményük szerint korrupt ügyészeknek. Ugyanakkor azt is kihangsúlyozta, hogy a törvény keretein belül járnak majd el.

Donald Trump elfogadja a sorsát

A volt elnököt arról is kérdezték, hogy hogyan fogadja majd, ha börtönbe kell vonulnia. Mint fogalmazott, ez a dolgok normális menete, de úgy gondolja, hogy az emberek nem biztos, hogy elfogadnák az ítéletet: a közvélemény nem nyugodna bele abba, ha őt elítélnék.

Arról, hogy per indult ellene, negatívan nyilatkozott: úgy gondolja, hogy ezt rosszindulatú emberek kezdeményezték, de a választási sikerek jelentik majd a bosszút.

Donald Trump tervei között az is szerepel, hogy újra indul majd az elnöki székért, de a per kimenetele természetesen befolyásolja ezt a törekvését is.

Az amerikai intézményekben való bizalomra vonatkozó kérdésre válaszolva kijelentette, hogy amennyiben ismét őt választanák meg az Amerikai Egyesült Államok elnökévé, megszüntetné a 2001. szeptember 11-i terrortámadásokról szóló akták minősítését, valamint feloldaná a jelenleg még titkos iratok minősítését, amelyek a Kennedy-gyilkossághoz kapcsolnak, és azt is támogatja, hogy nyilvánosságra kerüljenek az Epstein-ügy aktái.

Bár neveket nem említett, de elárulta, hogy két személy szerepel a tervei között, mint lehetséges igazságügyi miniszter, amennyiben ő nyerné meg a választásokat. Hozzátette: a posztra ezúttal úgy keresne jelölteket, hogy szeretné mellőzni azokat a hibákat, amelyeket az előző elnöksége alatt elkövetett.

Donald Trump perében július 11-én várható a bírósági ítélet kihirdetése, ami több szempontból is feszültségekkel teli dátum, hiszen négy nappal később esedékes a Republikánus Párt elnökjelölő vitája, majd a döntés véglegesítése. Ha Donald Trumpot elítélik, az az egész pártot nehéz helyzetbe hozhatja.

(Fotó: Angela Weiss / AFP)