Terjed a delta Vuhanban: milliókat fognak tesztelni

A delta variáns hét embert megfertőzött a kínai városban.

2021. augusztus 3., 10:59

Szerző:

Több mint egy éve nem regisztráltak fertőzöttet a vírus kiinduló városából, Vuhanból. A delta variáns azonban hét embert is megfertőzött az utóbbi időben. A kínai város vezetése meghúzta a vészféket, és milliókat fognak tesztelni. A nagyvárosok közül sokan, Pekinget is beleértve tömeges tesztelésbe kezdett, és felszólította lakóit, hogy maradjanak otthon, a beutazásokat pedig korlátozták. Nagy valószínűséggel ezt vár Vuhanra is – írta meg az France24.hu. 

Az egész ország területén kedden 61 új esetet regisztráltak. A gyorsan terjedő delta variáns már több várost is elért, miután Nanking repülőterén néhány takarító megfertőződött. Az Európát is korlátozásokra kényszerítő delta variáns az APF keddig információi szerint a 11 millió lakossal rendelkező Vuhant is elérte, ahol 7 vendégmunkásnál azonosították a koronavírus-mutációt. 

A Nankinghoz közeli Yangzhou városban az elmúlt napon 40 új fertőzöttet találtak, a helyi vezetés pedig jónak látta visszatérni a korábban bevetett korlátozásokhoz: 1.3 millió embert kötelezett otthon maradásra, minden háztartásból egy ember mehet ki a szükséges bevásárlás elvégzésére naponta. 

Korábban írtunk róla, az országban az utóbbi hetekben a kelet-kínai Csiangszu tartomány székhelyén, Nankingban azonosítottak a koronavírus delta variánsa okozta eseteket a város nemzetközi repülőterének dolgozói körében. Múlt hét csütörtökön a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság jelentése szerint az ország szárazföldi részén szerdán 49 új esetet jegyeztek fel, közülük húszat Csiangszuban, hármat a délnyugat-kínai Szecsuanban, és egyet a fővárosban. További 25 eset külföldről beutazó fertőzött volt. A számok most növekedtek a delta variáns vuhani megjelenésével. 

(Kiemelt kép: Emberek állnak sorba egy szupermarkatben az újabb korlátozások bevezetése előtt Vuhanban, 2021. augusztus 2-án. Fotó: str/Imaginechina/AFP)