COVID – leáll a vakcinagyártás

Hamarosan leállhat a dél-afrikai Aspen Pharmacare COVID-19 vakcina gyártósorai, ugyanis nem kapnak új megrendeléseket.

2022. augusztus 11., 13:28

Szerző:

A dél-afrikai Aspen Pharmacare COVID-19 vakcina gyártósorai hamarosan leállhatnak, és új megrendelések nélkül kénytelen lehet más termékek gyártására átállni – közölte szerdán egy vezető beosztású vezető a Reutersszel.

Az Aspen jelenleg a Johnson & Johnson számára gyárt oltóanyagokat, márciusban pedig megállapodást kötött az oltás saját márkás változatának gyártásáról, áráról és értékesítéséről az afrikai piacok számára. Az Afrikai Betegségellenőrzési és Megelőzési Központok szerint Afrikában a felnőtteknek csak egyötöde van teljesen beoltva. 

Csak Dél-Afrikára termeltek volna

A vállalat COVID-19 gyártósorainak nagy részét az Aspenovax afrikai gyártására szánták. A kezdeti tervek szerint februárig 700 millió adagra növelte volna az éves kapacitást, majd a várható kereslet kielégítése érdekében tovább bővítette volna azt egymilliárd adagra. A meglévő Aspenovax gyártósorok azonban jelenleg nem működnek. „Természetesen nem folytathatjuk a végtelenségig az üres gyártósorokat – mondta Nicolaou.

(Fotó: LUCA SOLA / AFP)

 

18:20

Mohamed bin Szalmán szaúdi koronaherceg immár mentességet élvez a vádhatósággal szemben a Dzsamál Hasogdzsi szaúdi ellenzéki újságíró 2018-as meggyilkolása miatt az Egyesült Államokban indított perben, mivel múlt héten a szunnita királyság miniszterelnökévé nevezték ki - jelentették ki a trónörökös ügyvédei egy amerikai bíróságon hétfőn.

2022. október 4., 16:30

Az Európai Parlament megszavazta az egységes töltők bevezetését az EU-ban, amelynek értelmében 2024-re minden elektronikus eszközt USB-C csatlakozóval kell ellátni.