Durvul a boszniai helyzet – bosszúból meglőtte volt tanárát egy diák

Büntetésből másik intézménybe helyeztek egy boszniai diákot, aki visszament volt iskolájába és bosszúból rálőtt a tanárára.

2023. június 14., 18:06

Szerző:

Letartóztattak egy 13 éves diákot Boszniában, mert tüzet nyitott Lukavac város általános iskolájában és megsebesített egy tanárt – számol be a BalkanInsight tudósításáról a 24.hu.

A lövöldözés gyanúsítottja egy gyermek, aki még nem töltötte be 14. életévét – mondta Admir Arnautovic. A tuzlai ügyészség szóvivője szerint

a fiú több lövést adott le a tanár felé, majd amikor eltalálta, eldobta a pisztolyt. A tanárt súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. A diákot a lukavaci rendőrség letartóztatta.

Tuzla kanton oktatási minisztere, Ahmed Omerovic elmondta, hogy az elkövető korábban az iskola tanulója volt. A gyermeket a második félévtől fegyelmi okokból másik iskolába helyezték – mondta Omerovic. A diák azonban az áthelyezés után állítólag megtorlással fenyegetőzött – írta a BalkanInsight.com.

(Kiemelt kép: a boszniai rendőrség biztosította a területet, miután 2023. június 14-én lövöldözés történt az északkelet-boszniai Lukavac város általános iskolájában. Fotó: STRINGER / AFP)