Betiltanák a Peppa malac egyik epizódját

Betiltaná a Peppa malac egyik epizódját a választási győzelemre készülő olasz párt képviselője.

2022. szeptember 9., 21:15

Szerző:

A két hét múlva tartandó olaszországi választás nagy esélyesének számító Olasz Testvérek nevű posztfasiszta párt kulturális szóvivője felszólította az olasz köztévét (RAI), hogy ne tűzze műsorra a Peppa malac című rajzfilmsorozat legújabb epizódját – írja a The Guardian nyomán az rtl.hu.

Az Egyesült Királyságban kedden mutatták be a „Családok” című részt – mint megírtuk, ebben felbukkan egy jegesmedve, akinek két anyukája van. Federico Mollicone szerint elfogadhatatlan lenne bemutatni ezt az epizódot Olaszországban.

„Nem tudjuk elfogadni a gender-indoktrinációt” – nyilatkozta egy olasz lapnak a politikus. „A politikai korrektség megint lesújtott, a gyerekeink kárára. Nem lehetnének a gyerekek egyszerűen gyerekek?” – mondta, hozzátéve, hogy felszólítják a RAI-t, ami a rajzfilmsorozat sugárzási jogait az olasz adófizetők pénzén vette meg, hogy egyik csatornáján vagy internetes felületén se tűzze műsorra a kérdéses epizódot.

A Guardian megjegyzi, hogy az Olasz Testvérek, melynek vezetője, Giorgia Meloni esélyes a miniszterelnöki posztra, elutasítja az azonos nemű párok házasságát és örökbefogadását. A párt tavaly egy homofóbiaellenes törvény elfogadásának megakadályozásához is hozzájárult.

(Kiemelt képünk: Jelenet a Peppa malac című rajzfilm egyik epizódjából. Képernyőfelvétel.)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.