Kórházba kerülése óta először szólalt meg Berlusconi

A súlyos beteg olasz politikus azt mondja, a kórházban sem pihenéssel töltötte az idejét.

2023. május 7., 11:58

Szerző:

Mint arról korábban beszámoltunk, néhány héttel ezelőtt intenzív osztályra került Silvio Berlusconi. Olaszország korábbi miniszterelnöke először szólalt meg nyilvánosan azóta, hogy április elején kórházba vitték. A 86 éves politikus-milliárdost tüdőgyulladással kellet kezelni, a kezelőorvosa elmondta, hogy Berlusconi már egy ideje leukémiában szenved, és a vérképző rendszer rosszindulatú daganatos megbetegedése tartós krónikus fázisban van.

A ministúdióvá alakított kórházi szobában készített rövid felvételen a volt elnök kissé fáradtan, de mosolyogva üzent:

"Itt vagyok, itt vagyok értetek, egy hónapja először hordok inget és zakót. (…) Nem álltam le, még az elmúlt hetekben sem, dolgoztam a párt új szerkezetén, és készen állok, hogy visszatérjek, és folytassuk közös harcunkat a szabadságért."

A La Republica értesülése szerint a hozzátartozók és orvosok aggódtak, hogy Berlusconi személyesen is megpróbál elutazni a Forza Itális Kongresszusra, végül sikerült elérni, hogy csak videóüzenetet küldjön - írja a 24.hu. A rendezvényről közzétett felvételen látszik, ahogy a beszéd után a párttársak álló ovációban törtek ki.

(Fotó: Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök, a Forza Italia (Hajrá, Olaszország) párt vezetője és szenátora a Giorgia Meloni új olasz miniszterelnök kormányáról tartott bizalmi szavazás előtt az olasz parlamenti felsőház, a szenátus római üléstermében 2022. október 26-án.
MTI/EPA/ANSA/Riccardo Antimiani)

A lengyel jobboldali párt, a PiS tavaly kiesett a hatalomból, így az elérése is jelentősen csökkent. A párt azonban most egy huszáros mozdulattal – konkrétan Mészáros Lőrinc segítségével – szerezne magának nyilvánosságot.