Intenzívre került Silvio Berlusconi

Légzőszervi megbetegedés miatt kórházba került Silvio Berlusconi volt olasz elnök szerdán.

2023. április 5., 14:27

Szerző:

Az olasz médiára hivatkozva az AP hírügynökség azt írja, hogy a 86 éves Berlusconi a milánói San Raffaelle kórházban fekszik az intenzív osztályon. Éppen a múlt héten járt rutin ellenőrzésen, és március 31-én még egy tweetben köszönte meg támogatóinak, hogy a napokban gondoltak rá.

Berlusconinak az elmúlt években számos komoly betegséggel kellett szembenéznie: legutóbb 2020-ban koronavírussal. Akkor úgy nyilatkozott, hogy ez volt számára a legveszélyesebb kihívás, amivel szembe kellett néznie. 2016-ban elvégzett szívműtétje óta szívritmus-szabályozója van, és legyőzte a prosztatarákot is. Pártja, a Forza Italia nem erősítette meg a híreket. 

(Kiemelt képünk: Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök, a Forza Italia (Hajrá Olaszország) párt vezetője a Sergio Mattarella államfőhöz érkezik a római államfői rezidenciára, a Quirinale-palotába 2022. október 21-én, a kormányalakítási konzultációk második napján. Fotó: MTI/EPA-ANSA/Fabio Frustaci)

Tegnap 12:22

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).