Berlusconi legszívesebben animátorként foglalkozna az idős betegekkel

Giorgio Napolitano olasz államfőt önkényes uralkodónak nevezte, Beppe Grillót, az olaszországi 5 Csillag Mozgalom (M5S) vezérét Hitlerhez hasonlította, Angela Merkel német kancellárt pedig ismét Helmut Kohllal helyettesítené Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő, aki kedden saját televíziócsatornáján nyilatkozott. A volt olasz kormányfő a héten kezdhetné meg büntetése letöltését egy Milánó közeli idősek otthonában.

2014. április 29., 16:21

Berlusconi szokása szerint szabad folyást engedett gondolatainak az általa birtokolt Canale 5 kereskedelmi csatorna kedd reggeli magazinműsorában.

A Hajrá, Olaszország (FI) jobbközép párt elnökének politikusok fényképeit mutatták. Az első Giorgio Napolitano olasz államfőé volt, akit Berlusconi „vörösnek” nevezett a köztársasági elnök kommunista múltja miatt. Megjegyezte, hogy az államfő leginkább uralkodóként viselkedik, és demokrácia helyett abszolút monarchiát teremtett Itáliában. Az adócsalásért elítélt Silvio Berlusconi kijelentette, hogy az ellene tavaly hozott ítélet „államcsíny” volt az olasz politikai életből való kizárására. Hozzátette: Giorgio Napolitanónak erkölcsi kötelessége lett volna kegyelmet adni neki. „Én ezt magamtól nem kértem, mivel ez bűnösségem elismerésével lett volna egyenlő” – hangoztatta Silvio Berlusconi.

Angela Merkellel kapcsolatban úgy fogalmazott, az lenne a legjobb, ha „visszakaphatnánk Helmut Kohlt”. Silvio Berlusconi azt hangoztatta, hogy Merkel és Nicolas Sarkozy francia elnök azért nem szerették őt látni olasz kormányfőként az európai találkozókon, mivel „én mondtam nekik egyedül ellent, és közöttünk én értettem egyedül a gazdasághoz, hiszen harminc éve a munka világában dolgozom”.

Az európai parlamenti választásokon az FI első számú vetélytársának tartott M5S vezéréről Silvio Berlusconi azt mondta, hogy az olaszoknak félni kell Beppe Grillótól. Olyan, mint Robespierre, aki kezdetben erkölcsöt prédikált, de a végére guillotine lett belőle – mondta Berlusconi, aki szerint Grillo ugyanígy a véres diktatúrákat teremtő Marxnak, Leninnek, Sztálinnak és Hitlernek is a „prototípusa”.

Silvio Berlusconi az interjúban azt is bejelentette, hogy nincsen szándékában eladni a Milan labdarúgócsapatát.

A volt olasz kormányfő a héten kezdhetné meg büntetése letöltését egy Milánó közeli idősek otthonában. A közmunka feltételeiről a Cesano Bosconéban levő központ vezetői szerdán tesznek bejelentést. Silvio Berlusconi a napokban úgy nyilatkozott, hogy bármilyen neki kijelölt munkát el fog végezni, de legszívesebben animátorként foglalkozna az idős betegekkel – írja az MTI.

Silvio Berlusconi az elmúlt napokban egyébként már kavart egy nagy botrányt: az FI szombati kampányrendezvényén kijelentette, hogy a németek szerint sosem voltak koncentrációs táborok. Az ezt követő kritikákra Berlusconi úgy reagált, hogy szavait félreértelmezték, és ő Izrael barátja.

A közhivataloktól két évre eltiltott Silvio Berlusconi nem indulhat az európai választásokon, ennek ellenére ő vezeti pártja kampányát. Az FI logóján is a Berlusconi név szerepel.

07:31

Joe Biden azonnali tűzszünetet sürgetett a Gázai övezetben, Izraelt ennek végrehajtására szólította fel, valamint a kétállami megoldást említette az egyetlen járható útként a szembenállás megszüntetésére vasárnap Georgia államban egy főiskolai diplomaosztón.

2024. május 19., 10:30

Benjamin Gantz, az izraeli háborús egységkormány minisztere bejelentette, lemond, ha Benjamin Netanjahu kormányfő nem fogad el egy egyeztetett tervet a gázai övezet jövőjéről. A nyilatkozat belpolitikai válságot válthat ki.