Belsős botrány: lemondott a világ legnagyobb pornóoldalának két vezetője

Lemondott a Pornhub anyacégének két vezetője, miután részletek derültek ki a moderációs hiányosságaikról.

2022. június 23., 12:12

Szerző:

Lemondott a Pornhub mögött álló Mindgeek cég két magas rangú vezetője, nem sokkal azután, hogy a New Yorker lesújtó riportot közölt, amelyben részletesen bemutatták a vállalat moderációs rendszerének hiányosságait. Például azt, hogy nem foglalkoztak eleget a kiskorúakról és a beleegyezésüket nem adó személyekről készült videók törlésével – írta a Telex a Verge-re hivatkozva. 

Feras Antoon vezérigazgató mellett a Mindgeek vezető menedzsere (COO), David Tassillo is távozik a cégtől. A vállalat szóvivője a Variety-nek azt nyilatkozta, hogy már az év eleje óta tervezték a vezetőváltást. Azt is elmondta, hogy Antoon és Tassillo továbbra is a vállalat részvényese marad, és hogy a Mindgeek jelenleg is keresi az utódaikat.

A világ vezető pornóoldalát, a Pornhubot régóta kritizálják, amiért

platformot biztosítottak a nemi erőszakot bemutató, beleegyezés nélkül készített videóknak, valamint kiskorú lányok kizsákmányolásának,

amiből pénzt is kerestek. A Pornhub anyacége ellen több csoportos keresetet is indítottak az elmúlt években. 2020 decemberében 40 nő perelte a Mindgeeket 80 millió dollárra, tavaly júniusban pedig 34 nő nyújtott be keresetet a cég ellen, mert állításuk szerint a beleegyezésük nélkül töltöttek fel róluk videókat az oldalra. A New York Times 2020-as cikke bizonyítékokkal és vallomásokkal alátámasztva konkretizálta az oldalról régóta keringő híreszteléseket. 2020-ban egy kaliforniai bíróság 13 millió dollárt ítélt meg egy 13 nőből álló pertársaságnak, melynek tagjai állították, hogy az oldal belekényszerítette és belezsarolta őket pornóvideók készítésébe.

 

(Kiemelt kép: Photo by Jeanne Fourneau / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)