Az a kérdés, hogy András herceg tudott izzadni vagy sem

Ezen múlhat az ellene zajló per. 

2022. január 1., 10:11

Szerző:

Annak az amerikai nőnek az ügyvédei, aki szexuális zaklatással vádolta meg András herceget, bizonyítékot keresnek arra vonatkozóan, hogy a brit király család tagja állítólag képtelen volt izzadni – írja a BBC.

Virginia Giuffre jogi csapata a New York-i bíróságon a herceg elleni polgári peres eljárás részeként nyújtotta be a kérelmet. A 38 éves Giuffre azt állítja, hogy András herceg szexuálisan bántalmazta őt, még tinédzser korában, az elhunyt Jeffrey Epstein és a kerítésért  a napokban már el is ítélt Ghislaine Maxwell otthonában.

András herceg következetesen tagadja  a vádakat. A BBC-nek adott 2019-es interjújában azt mondta, hogy az a "probléma" Giuffre beszámolójával, hogy akkoriban egészségügyi állapota miatt nem volt képes izzadni, ellentétben azzal, ahogyan azt a nő állítja.

A Giuffre ügyvédei által benyújtott indítvány arra szólítja fel András herceget, hogy nyújtson be "minden olyan dokumentumot, amely az  állítólagos egészségi állapotára, vagy izzadásképtelenségére vonatkozik". András herceg ügyvédei kifogásolták a kérelmet "azzal az indokkal, hogy a kérés zaklatásnak minősül,  és olyan bizalmas és magánjellegű információkat és dokumentumokat kér, amelyek lényegtelenek, valamint nem számítanak elfogadható bizonyítékoknak az ügy feltárása során. Hozzátették, hogy András hercegnek nem állnak rendelkezésre betegségére vonatkozó dokumentumok.

Az ügyvédek kérelmezték továbbá András herceg és Epstein gépein tett utazásainak részleteit, valamint Epsteinnel és a kerítő Maxwell-lel folytatott beszélgetéseket.

Az ügy egyik fontos fejleményeként egy amerikai bíró elutasította András herceg ügyvédeinek kérését, mely arra irányult, hogy függesszék fel az ellene indított eljárást.

(Kiemelt kép: András yorki herceg. Fotó: Facebook)