Valódi ufók helyett kézzel készített babák a „perui múmiák”

A kedden bemutatott, nem emberi lényeknek titulált szobrokról már évekkel ezelőtt kiderült, hogy papírral és ragasztóval bevont kézműves alkotások.

2023. szeptember 15., 19:09

Szerző:

A mexikói törvényhozás központjában tartottak ufóügyi meghallgatást kedden, ahol több előadó bizonyítékoknak nevezett videókat és tárgyakat mutatott be az összegyűlteknek. José Jaime Maussan ufórajongó újságíró két olyan dobozt vitt magával, amelyben elmondása szerint egy-egy olyan múmiát lehetett látni, ami az ő és ufókutató társai véleménye alapján „nem emberi lény, és nem része a földi evolúciónak”. Állítása szerint a két lényre 2017-ben találtak rá a perui Nazca sivatagban, mélyen a föld alatt. 

Maussan szavait már évekkel ezelőtt, 2017-ben cáfolták, amikor Peruban is előállt az elméletével – írja a Quibit.

Az ország ügyészsége akkor azt állapította meg, hogy a testek valójában „nemrégiben gyártott babák, amiket papír és szintetikus ragasztó keverékével vontak be, hogy a bőrt szimulálják”.

A jelentés szerint a figurák szinte bizonyosan emberi készítésűek, és Maussan érveivel ellentétben nem az ősidőkben élt idegenek maradványai.

Szerdán Julieta Fierro, a Mexikói Nemzeti Autonóm Egyetem csillagásza is megszólalt az ügyben, és elmondta, hogy az újságíró azon állítása is hamis, miszerint az ő egyeteme is jóváhagyta az állítólagos felfedezést. „Maussan sok mindent csinált már. Azt állítja, beszélt a Guadalupei Szűzanyával, és azt mondja, hogy a földönkívüliek velem azért nem beszélnek úgy, mint vele, mert én nem hiszek bennük” – mondta a kutató.

(Kiemelt kép forrása: X)