Átnevezik a Facebookot Metának

Már a Wikipédián is át lett írva.

2021. október 28., 21:16

Szerző:

Mark Zuckerberg, a Facebook-alapítója úgy döntött, hogy a Facebook Inc-t átnevezi Meta Inc-nek, írja a CNBC. Ezzel a névvel pedig a Zuckerberg-féle Metaverzumra céloznak. A Wikipédián is átírták már a cég nevét.

Az átnevezés csak a kaliforniai anyacéget érinti, az alá tartozó Facebook nevű platformot nem. Így a Meta alá tartozik a Facebook, az Instagram, a Whatsapp és egyéb termékek.

(Kiemelt kép: A Facebook alapítójának és vezérigazgatójának, Mark Zuckerbergnek száz kartonból kivágott képmása áll az amerikai Capitolium előtt Washingtonban 2018. április 10-én. Az Avaaz nevű érdekvédelmi csoport felhívja a figyelmet arra, hogy a csoportok szerint több százmillió hamis fiók még mindig dezinformációt terjeszt a Facebookon. Fotó: Saul Loeb / AFP)

Tegnap 18:20

Mohamed bin Szalmán szaúdi koronaherceg immár mentességet élvez a vádhatósággal szemben a Dzsamál Hasogdzsi szaúdi ellenzéki újságíró 2018-as meggyilkolása miatt az Egyesült Államokban indított perben, mivel múlt héten a szunnita királyság miniszterelnökévé nevezték ki - jelentették ki a trónörökös ügyvédei egy amerikai bíróságon hétfőn.