Elsőre meglepő lehet, de a németek fele ellenzi a focivébét

Az emberi jogok fontosabbak a németeknek, mint az, hogy megnyerjék a vébét.

2022. július 3., 11:07

Szerző:

A német lakosság csaknem fele szerint a labdarúgó-válogatottnak vissza kellene lépnie a katari világbajnokságtól. A dpa német hírügynökség által megrendelt, reprezentatív felmérés szerint az emberek 48 százaléka ellenzi a Nationalelf vb-szereplését amiatt, hogy a közel-keleti országban az építkezések során a rendezők megsértik a vendégmunkások jogait, emellett számos haláleset is történt a nem megfelelő munkakörülmények miatt. 

A megkérdezettek 28 százaléka vélte úgy, hogy Hansi Flick kapitány együttesének részt kell vennie a november 21-től december 18-ig tartó tornán, míg a fennmaradó 24 százalék nem kívánt véleményt nyilvánítani az ügyben. 

A németek a vb csoportkörében Japánnal, Spanyolországgal és Costa Ricával csapnak össze. Bernd Neuendorf, a német szövetség elnöke és Nancy Faeser belügyminiszter még a rajt előtt Katarba látogat.

(Kiemelt képünk: 2021. november 21-én közreadott kép a dohai al-Thumama Stadionról, a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság nyolc arénájának egyikéről a hivatalos átadási ünnepségen 2021. október 22-én. A katari labdarúgó-világbajnokságot november 21. és december 18. között rendezik. MTI/AP/Hussein Sayed)