A krematóriumban vették észre, hogy életben van a hullazsákban fekvő nő

Már halottnak nyilvánítottak és csak a krematóriumban vették észre, hogy a hullazsákban fekvő brazil nő életben van. 

2023. december 2., 08:51

Szerző:

Halálra rémült az a krematóriumi dolgozó, aki rátalált a hullazsákban lévő, ám még lélegző Norma Silveira da Silvára. A 90 éves brazil nő, akinek a bőre még meleg volt, nehezen kapott levegőt. Segítséget nem tudott kérni, mert nem volt az eszméleténél. Mindenesetre élt, noha egy nappal korábban, november 25-én este halottnak nyilvánították – írja a Blikk. „Este 23:40-től hajnali 1:30-ig a hullazsákban volt, amelyben kis híján megfulladt” — mondta a krematóriumban dolgozó alkalmazott – írja az Uniland.  A nőt azonnal visszaszállították a kórházba, de órákkal később valóban meghalt.

A nyomozók most azt vizsgálják, hogyan hibázhatott ekkorát a kórház. Norma családja azt tervezi, hogy bepereli a kórházat – árulta el egy rokonuk, aki azt is elmondta, hogy az idős asszony halotti anyakönyvi kivonatán fertőzés szerepelt a halál okaként, illetve arról is beszélt, hogy a holttestet még azelőtt a krematóriumba küldték, hogy a családtagok láthatták volna. 

Azt nem lehet tudni, hogy a hullazsákban töltött idő mennyire játszott szerepet Norma későbbi halálában. A brazil hatóságok teljes körű vizsgálatot ígérnek. Santa Catarina állam Regionális Orvostudományi Tanácsa kijelentette, a helyzet tisztázása után megteszik a szükséges lépéseket.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)