Fehér Ház: Putyin hamarosan bejelenti az általános mozgósítást

Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági főtanácsadója szerint Putyin hamarosan bejelenti az általános mozgósítást azért, hogy növelni tudja az Ukrajnában harcoló erők létszámát. 

 

2022. szeptember 20., 20:49

Szerző:

Sullivan szerint az amerikai titkosszolgálathoz eljutott információk szerint Putyin elnök hamarosan bejelentheti az általános mozgósítást, írja a portfolio.hu. Oroszországnak megközelítőleg kétmillió  tartalékos katonája van, akiknek a parancs kézhezvétele után haladéktalanul jelentkezniük kell szolgálatra.

 

Az orosz hadsereg az elmúlt időszakban súlyos veszteségeket szenvedett el Ukrajna északkeleti területein, ahol az ukrán csapatok az elmúlt hetekben ellentámadást indítottak, és több települést visszafoglaltak.

(Kiemelt kép: Vlagyimir Putyin orosz elnök a 6. Kaszpi-csúcstalálkozón Aszgabatban 2022. június 29-én. Fotó: Dmitrij AZAROV / SPUTNIK / AFP)

 

18:20

Mohamed bin Szalmán szaúdi koronaherceg immár mentességet élvez a vádhatósággal szemben a Dzsamál Hasogdzsi szaúdi ellenzéki újságíró 2018-as meggyilkolása miatt az Egyesült Államokban indított perben, mivel múlt héten a szunnita királyság miniszterelnökévé nevezték ki - jelentették ki a trónörökös ügyvédei egy amerikai bíróságon hétfőn.