Putyin sorozatgyilkosokat és egy kannibált is küldött az ukrajnai háborúba

Putyin új sorozási technikája maga a horror. 

2022. szeptember 20., 18:19

Szerző:

Putyint azzal vádolják, hogy sorozatgyilkosokat és egy kannibált küld a háborúba – írja a 444 a Daily Beast nyomán. A lap forrása Olga Romanova, a Rusz Szidjascsaja civil szervezet alapítója. Az újságíró-publicista 2008 novemberében hozta létre társaival az RSZ-t, azóta monitorozzák az oroszországi börtönviszonyokat.

Romanova azt állítja, hogy a Kreml új toborzási technikái a legrosszabb rémálmait idézik, hiszen nem válogatnak, a legsúlyosabb bűnözőket is készek egyenruhába öltöztetni a Wagner magánhadsereg színeiben köztük rablókat és sorozatgyilkosokat, írja a lap. Romanova nem mellesleg „legalább egy” kannibálról is tud, akit besoroztak.

Putyin terve az, hogy legalább 50 ezer elítéltet toborozzon, mondta Romanova a Daily Beastnek, és a Wagnert irányító Jevgenyij Prigozsin, az elnök bizalmasa 3000 rabot már el is küldött Ukrajnába. Júliusban és augusztusban Oroszország középső részén zajlott az elítéltek sorozása, majd a napokban az Uralban folytatódott, ahol több mint 35 fogolytábor és börtön található.

(Kiemelt kép: Vlagyimir Putyin orosz elnök köszöntőt mond, a XIV. BRICS-csúcstalálkozón Moszkvában 2022. június 23-án. Fotó: Mikhail Metzel / SPUTNIK / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.