A Facebook erősebb fellépést tervez a koronavírussal kapcsolatos álhírek ellen

Elsősorban az oldalakat és a csoportokat fogják figyelni.

2021. február 9., 07:38

Szerző:

A Facebook hétfőn jelentette be, hogy hamarosan nagyobb szigorításokat fognak bevezetni a platformon, hogy ezzel is gátolják az oltással kapcsolatos álhírek terjedését – írja az ABCNews. Ennek érdekében mind az Instagramon, mind pedig a Facebookon bővítették azoknak a hamis vádaknak a körét, amiért kitiltás járhat. A techcég ezzel kíván segíteni az egészségügyi szerveknek és a vezető politikusoknak a járvány megfékezésében. 

Kiemelt helyet kapnak majd a felülvizsgálandó – és akár kitiltással is járó – témák között azok, hogy a vakcina autizmust okozna, valamint hogy a járványt emberek idézték volna elő. Elsősorban a csoportokban és az oldalakon terjesztett álhírek ellen terveznek fellépni.  

15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.