A delta variáns után itt a delta plusz, szintén Indiából

Újabb koronavírus-mutánst azonosítottak. A delta pluszt eddig húsz emberben mutatták ki Mahárástra államban.

2021. június 21., 09:47

Szerző:

A koronavírus újfajta mutációját azonosították az indiai Mahárástra államban. A hétfői The Hindustan Times című napilap szerint eddig húsz delta plusz fertőzöttet tartanak nyilván. A tőlük vett mintákat továbbították genetikai szekvenálásra, hogy tanulmányozni tudják jellemzőit. A szekvenálásról szóló jelentés már el is készült, hétfőn tanácskoznak róla az indiai szakértők.

A legújabb vírusvariáns az Indiában márciusban azonosított delta nevű vírustörzs mutációja. A delta fertőzőképessége - akárcsak a brit és a brazil mutációé - erősebb a kínai Vuhanban másfél évvel ezelőtt azonosított "eredeti" koronavírusnál.

(kiemelt képünk: Nurphoto)

15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.