Britek ezrei tüntettek a visszalépésért az Európai Unióba

Szombaton az Európai Unióba való visszalépés mellett tüntetők ezrei lepték el a Parlament teret Londonban. 

2022. október 23., 13:30

Szerző:

Londonban több ezer tüntető vonult az utcára szombaton. Az Nagy-Britannia Európai Unióba való visszalépését követelték – írja az Independent. A Parlament térre az egész országból érkeztek tiltakozók, volt aki órákat utazott. A teret beterítő kék-sárga tömeg borította be, a tiltakozók tábláin ilyen feliratokat lehetett olvasni, mint: „A Brexit soha nem működött volna.” „Mi a rómaiakra szavaztunk.” 

Nikki Ajibade, egy 60 éves tanárnő az Independentnek elmondta, hogy a brexitet érintő szavazáson nem volt fölényes a többségi eredmény, és erre nem lehet egy olyan döntést alapozni, ami felforgatja az egész országot. A tüntetők egy értelmes ország szükségességét hangsúlyozták, de nem Boris Johnson újraválasztásában látják a megoldást. 

„A Brexit a lassú halál, amely évek óta vérezteti ki az Egyesült Királyságot! ” – kiáltozta egy 26 éves raktáros a tömegben. 

 

(Kiemelt képünk: EU-párti tüntetők részt vesznek a Parlament téren tartott tüntetésen, amelyen az Egyesült Királyság Európai Unióhoz való csatlakozását követelik Londonban, az Egyesült Királyságban 2022. október 22-én. A tüntetők azzal érvelnek, hogy a Brexit az exportra, a bevándorlásra és a munkaerőpiacra gyakorolt hatása révén megterheli a gazdaságot, és súlyosbítja a jelenlegi megélhetési válságot. Wiktor Szymanowicz / Fotó: ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

Caj Jing-ven tajvani elnök szombaton lemondott a kormányzó Demokratikus Haladás Pártja (DPP) vezetéséről, miután pártja több fontos helyen vereséget szenvedett a helyhatósági választáson.