Katar 2020 – Kamu szurkolókat fizethettek le a szervezők

A katari focivébére érkező szurkolókról terjedő videók felkeltették azt a gyanút, hogy a felvételen látható férifak kamu szurkolók.

2022. november 15., 16:06

Szerző:

A közösségi médiában, többek között a TikTok-on olyan felvételek kezdtek el terjedni, amelyeken a katari világbajnokságra érkező szurkolók láthatóak. A videók sokaknak gyanússá váltak, azt gyanítják, hogy ezeken kamu szurkolók, azaz szurkolóknak öltözött helyi lakosok – írja az RTL.

Sok kommentelő arra következtetett, hogy a katari szervezők fizethették le a helyieket, hogy szurkolónak adják ki magukat, mert a katari világbajnokság közel sem vonz annyi embert, mint ahogyan tervezték – ez persze nem meglepő, ha hinni lehet annak a híresztelésnek, hogy a helyszínre érkező szurkolóknak légkondi nélküli konténerekben kellene lakniuk.

(Kiemelt képünk: Egy férfi fényképezkedik a világbajnoki trófea másolata előtt a dohai 974-es stadion előtt 2022. november 15-én, a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság előtt.
Fotó: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)

 

 

Egyértelműen a válogatottól történő visszavonulására utalt Karim Benzema, a franciák aranylabdás csatára, aki sérülés miatt nem szerepelt a vasárnap, honfitársai ezüstérmével zárult katari labdarúgó-világbajnokságon.

Megoszlanak a vélemények arról, hogy Tamím bin Hamád Ál Száni, Katar emírje a labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntőjét követő díjátadón egy arany szegélyű, átlátszó fekete palástba bújtatta Lionel Messit, aki a győztes argentinok csapatkapitányaként éppen átvenni készült a trófeát.