Piros riasztás: zivatarok miatt veszélyjelzést adtak ki

Jelentős csapadék és jég is hullhat az égből.

2023. július 13., 14:53

Szerző:

A legvalószínűbb forgatókönyvek szerint a ma délutáni órákban nyugat, délnyugat felől heves zivatarok érkeznek.

A leghevesebb zivatarok várhatóan rendszerbe szerveződve vonulhatnak majd a déli megyékben keleti irányba. Késő estére északnyugat felől már nagyobb területen stabilizálódhat a légkör. Péntek hajnalban a zivatarok kelet felé elhagyják az országot – írja a met.hu.

A legintenzívebb cellák környezetében nagyméretű jég (néhol 5 cm átmérőjű), szélvihar (80-100 km/h, helyenként 100-110 km/h), illetve felhőszakadás (20-40, néhol 50 mm-t meghaladó csapadékmennyiség) is lehetséges.

Ma mérséklődik a nappali felmelegedés, a déli megyékben várható már csak 25 fok feletti, délkeleten néhol 27 fok feletti napi középhőmérséklet. Holnap már mindenütt 25 fok alatti középhőmérsékletek várhatók.

(Kiemelt kép: illusztráció)

 

08:47

Magyarország továbbra is valós, érdemi béketárgyalásokat sürget azok között, akik a háborút vívják – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalán, hozzátéve: a nemzetközi közösségnek azt kellene elérnie, hogy a háborúzó felek kössenek végre tűzszünetet, és üljenek végre asztalhoz.

A választás után még valamivel több mint három hetük van az önkormányzati, nemzetiségi és európai parlamenti (EP-) választáson induló jelölteknek és jelölőszervezeteknek arra, hogy eltávolítsák a kampány időszakában a közterületeken elhelyezett plakátjaikat.