Nyolcszáztíz gyalogost ütöttek el a zebrákon az idén, huszonkilenc ember bele is halt

2019. november 27., 18:25

Szerző:

Tavaly országosan 1079, idén november 19-ig pedig már 810 esetben gázoltak autósok gyalogátkelőhelyen – vette észre az Országos Rendőr-főkapitányság válaszát a Munkások Újsága arra a kérdésre, amelyet Székely Sándor független országgyűlési képviselő tett fel.

A balesetek közül 2018-ban 30, 2019-ben pedig 29 eset volt halálos kimenetelű volt.

Székely, aki a Szolidaritás Mozgalom biztonsági munkacsoportjának tagja, a törvényi szabályozás átalakítását szorgalmazza.

Fotó: police.hu

A civil szervezet egyebek mellett azt szeretné elérni, hogy a zebrákat az utcai közvilágítási előíráshoz képest 30 százalékkal erősebb fénnyel világítsák meg, alakítsanak ki minden lámpás átkelőhelynél hangos jelzéssegítőt, valamint hogy vezessenek be minden oktatási intézmény 300 méteres sugarú körében található zebránál óránkénti 40 kilométeres sebességkorlátozást – írja a hvg.hu.

 

A sekély és melegedő élővíz nagyon hamar oxigénhiányhoz és így katasztrófához vezethet a halállomány területén, és úgy tűnik, már a lehalászás sem százszázalékos megoldást, a baj igen nagy.

A BRFK részletes választ küldött szerkesztőségünknek azzal kapcsolatban, mi is pontosan a sorsa a Szabó Bálint szegedi ügyvéd által belengetett budapesti gazdatüntetésnek. A rendőrség információi szerint a kért útvonalra már korábban bejelentett rendezvények miatt augusztus 20-ára nem kaptak területfoglalási engedélyt, de a tüntetést megtarthatják, csak éppen a belvárosba nem mehetnek be.

Kedd éjfélig hőségriadót hirdettek a tikkasztó hőmérséklet miatt. A forróság a házi kedvenceink szerveztét is megviseli. Önfeledt futkározás közben is megtörténhet a baj, de egy közös utazás során is túlhevülhetnek az állatok. Minden esetben a gazdik felelőssége a hőguta elkerülése.