Zacher szerint újra be lesz vezetve a kötelező maszkviselés

A toxikológus szerint a kötelező zárt téri maszkviselés nagyon fontos lenne, de ezt rövid időn be is fogják vezetni.

2022. július 28., 14:55

Szerző:

Interjút adott az Indexnek dr. Zacher Gábor, aki szerint jó hír, hogy a jelenleg koronavírus variáns nem okoz olyan súlyos megbetegedést, mint a korábbi variánsok. Ugyanis a hazánkban valóban egyre több a covidos, de a kórházi felvételek száma nem nő a fertőzöttek számával arányosan. Kiemelte, hogy vannak, akik már másodszor vagy épp harmadszor fertőződnek meg, a tapasztalat pedig azt mutatja, hogy minél többször esik át valaki a betegségen, annál könnyebben vészeli át azt.

Zacher arra a kérdésre, hogy tart-e már ott a járványhelyzet hazánkban, hogy valamilyen óvintézkedést kelljen bevezetni, azt felelte, hogy a kötelező zárt téri maszkviselés nagyon fontos lenne, és úgy véli, azt rövid időn belül be is fogják vezetni. Majd hozzátette, hogy ajánlott felvenni a harmadik és negyedik oltást is, akik még ezt nem tették meg.

(MTI Fotó: Bruzák Noémi)

A sekély és melegedő élővíz nagyon hamar oxigénhiányhoz és így katasztrófához vezethet a halállomány területén, és úgy tűnik, már a lehalászás sem százszázalékos megoldást, a baj igen nagy.

A BRFK részletes választ küldött szerkesztőségünknek azzal kapcsolatban, mi is pontosan a sorsa a Szabó Bálint szegedi ügyvéd által belengetett budapesti gazdatüntetésnek. A rendőrség információi szerint a kért útvonalra már korábban bejelentett rendezvények miatt augusztus 20-ára nem kaptak területfoglalási engedélyt, de a tüntetést megtarthatják, csak éppen a belvárosba nem mehetnek be.