Új kezekbe került a tér, de mégis a Budapest Brand szervezné a Vörösmarty téri karácsonyi vásárokat

Akkor is sikerült megrendezniük, amikor veszteséges volt, nem lenne jó, ha most pofitelvű cég tulajdonába kerülne.

2022. június 22., 18:02

Szerző:

„Fontos, hogy a fővárosi események esetleges profitja ne üzletemberekhez, hanem az emberekhez kerüljön. Ezt az V. Kerülettel közösen kell megőriznünk.” – ezt közölte Facebook-oldalán Faix Csaba, a a Budapest Brand Nonprofit Zrt. vezérigazgatója. A bejegyzés arra reagált, hogy nemrég kiderült, az V. kerülettől „ideiglenesen” állami tulajdonba kerül a belvárosi Vörösmarty tér területe is.

Faix hangsúlyozta, nonprofit cégük akkor is megrendezte a karácsonyi vásárt eddig, amikor például a koronavírus miatt ebből egy fillér nyereségük sem származott, sőt, az üzlet veszteséges volt. Amikor pedig a vásár profitot is termelt, azt az ő cégük fővárosi kulturális programokra fordították.

Faix hozzátette, a tulajdoni viszonyok változásától függetlenül ezért idén is be fogják adni a szükséges kérelmeket a vásár megrendezésére. A vezérigazgató hozzátette, az V. kerület fideszes vezetésével eddig nagyon jó kapcsolatokat ápoltak, panasz pedig nem érkezett hozzájuk munkájukkal kapcsolatban.

(Kiemelt kép: Faix Csaba, Facebook)

Ujhelyi István szerint Orbán Viktor aláírta az Európai Tanács (EiT) csúcstalálkozót lezáró dokumentumot, ami szembe megy a Fidesz-KDNP azon határozatával, amit el akarnak fogadtatni az EU jövőjéről szóló konferenciasorozat kapcsán.