Volner János szerint Karácsony Gyurcsány strómanja

A róla elnevezett párt elnökét arról kérdeztük, miért támadta meg a főpolgármester népszavazási kérdését a Fudan Egyetem ügyében, illetve arról is, miért tartja szükségesnek a pedofilellenes törvény szigorítását. 

2021. szeptember 16., 15:50

Szerző:

„Magyaroroszágon mindenkinek be kell tartania a törvényeket! Népszavazást nem lehet kiírni nemzetközi kötelezettségeket érintő kérdésekről” – jelentette ki lapunknak Volner János országgyűlési képviselő, a Volner Párt elnöke. A politikus még kedden támadta meg Karácsony Gergely főpolgármester népszavazási kérdését a Fudan Egyetem ügyében. A képviselő hangsúlyozta, hogy nem a népszavazás intézményét támadta meg, hanem a törvény erejének kíván érvényt szerezni a Kúrián.

Karácsony Gergely szerda reggel a Fidesz strómanjának nevezte Volnert amiatt, hogy a Kúrián megtámadta az általa benyújtott már engedélyezett népszavazási kérdést a Fudan egyetem ügyében. Karácsony bejegyzésében azt állította, hogy Volner végzi el a piszkos munkát Fudan-ügyben a Fidesz helyett. Volner János a főpolgármester szavaira úgy reagált, hogy ő továbbra is a saját értékrendje szerint cselekszik, az viszont egyértelmű, hogy Karácsony Gyurcsány Ferenc strómanja. Volner szerint nem szabad más országok geopolitikai érdekeit kiszolgálva  rossz kapcsolatokat ápolni Kínával vagy Oroszországgal. A politikus hozzátette, hogy ő azt az álláspontot képviseli, miszerint a kölcsönös gazdasági előnyöket kell figyelembe venni a kapcsolatok ápolásakor. „Meggyőződésem, hogy a Fudan Egyetem magyarországi campusának létesítése előnyös és csak nyerhet vele az ország” – tette hozzá.

Volner lapunknak elmondta, hogy mindenképp javítani kell a magyar felsőoktatáson, mert évtizedek óta leszakadás volt tapasztalható nemzetközi összevetésben. A politikus szerint a Fudan Egyetem éppúgy orvosolhatja ezt a problémát, mint az intézmények irányításának alapítványokba történő átszervezése. Volner egyébként örülne, ha nagyobb társadalmi konszenzus lett volna az alapítványi átszervezés során, de véleménye szerint nem csak a Fideszhez köthető személyekből áll az alapítványok vezetése. 

A politikus kérdésünkre válaszolva kijelentette, hogy hamarosan a kormány pedofilellenes törvénycsomagjának módosítását is be fogja nyújtani. Szigorítani és részletezni szeretné a szabályokat a benyújtott tervezettel. Kérdésünkre, hogy mit jelent szerinte a homoszexualitás népszerűsítése, azt válaszolta: „Minden olyan tevékenységet, ami homoszexualitás elfogadhatóságát magasabbra emeli és minden olyan tevékenységet is, ami azt szolgálja, hogy a homoszexualitás a heteroszexuális életformával szemben életképesnek jelenjen meg például a kiskorúak előtt”.

Volner János azt is elmondta,  hogy a homoszexualitás megélését egyébként bűnnek tartja, ahogyan három nagy világvallás is. Hivatkozott Semjén Zsolt korábbi kijelentésére, aki szintén azt mondta, hogy a homoszexualitás megélése bűnnek számít.

(Kiemelt kép: Volner János független képviselő felszólal a 2020-as költségvetés vitáján az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. június 21-én. Fotó: Soós Lajos/MTI)