Völner: elengedhetetlen a veszélyhelyzet meghosszabbítása

Magyarország Európa egyik legeredményesebb oltási programjával küzd a járvány ellen.

2021. szeptember 21., 11:21

Szerző:

Elengedhetetlen a veszélyhelyzet meghosszabbítása, mert csak így biztosítható a hatékony és gyors döntéshozatal ahhoz, hogy a koronavírus-járvány okozta nehézségekre rugalmasan lehessen válaszokat adni – mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az Országgyűlés keddi ülésén.

Az államtitkár a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló törvény kormány által javasolt módosítását ismertetve kiemelte: Magyarország Európa egyik legeredményesebb oltási programjával küzd a járvány ellen, az új vírusvariánsok azonban korábban nem tapasztalt gyorsasággal és következményekkel terjednek, ezért a negyedik hullám küszöbén elengedhetetlen a fokozott és hatékony védekezés lehetőségének biztosítása.

Kiemelte: a kormány elsődleges célja, hogy megvédje a magyar emberek életét és egészségét, valamint mérsékelje a gazdasági károkat és megőrizze a munkahelyeket. Fontos, hogy az eredményes védekezéshez szükséges intézkedéseket a kormány időben meghozhassa, ehhez pedig az szükséges, hogy mielőbb elfogadja a parlament a tárgyalt előterjesztést - közölte Völner Pál.

 

(Kiemelt kép: A házszabálytól való eltérésről szavaznak az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. február 15-én. Az első sorban Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Orbán Viktor miniszterelnök, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter és Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára (b-j). A Ház négyötöde nem támogatta a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló törvényjavaslat házszabálytól eltérő tárgyalását, kétharmada azonban hozzájárult az előterjesztés sürgős tárgyalásához, a napirendet ennek megfelelően fogadták el a képviselők. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)