A kormány máris megtalálta a brutális vízhiány felelőseit

Ha megoldást nem is, de felelőst máris talált a kormányzat: „a Fővárosi Vízművek azóta képtelen normális ellátást biztosítani, mióta Karácsony Gergely és Gyurcsány emberei vezetik a fővárost” – írta a kormányszóvivő közösségi oldalán megjelent bejegyzésében szerdán délután.

2023. december 20., 17:03

Szerző:

Szentkirályi Alexandra a főváros környéki települések vízellátási problémái kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy „az emberek az ország minden részén megfizetik a vízdíjat, ezért mindenhol normális szolgáltatást kapnak”, egyedül a Fővárosi Vízművek képtelen normális szolgáltatást nyújtani Budapesten és környékén.

A bejegyzés előzménye, hogy Karácsony Gergely főpolgármester saját közösségi oldalán korábban arról írt, hogy „a budapesti adófizetőknek milliárdokat kell fizetnie azért, mert az állam nem fizeti ki a helyette szolgáltatott víz előállításának költségeit”.

Szentkirályi Alexandra szerint a Fővárosi Vízműveknél viszont „eltűnik s pénz” és a társaság „azóta képtelen normális ellátást biztosítani, mióta Karácsony Gergely és Gyurcsány emberei vezetik a fővárost” – mutatott rá.

A dél-budai agglomerációban tapasztalható vízhiányról itt írtunk bővebben.

(Kiemelt kép: Csőzik László, Érd polgármestere a csőtörés helyszínén. Fotó: Csőzik László Facebook-oldala)

Könnyen lehet, hogy néhány hétig ingyenes lesz a parkolás a XII. kerületben, a rendszerhez szükséges szoftvert működtető cég szerződése ugyanis lejárt. S ugyan kiírtak egy félmilliárd forintos új közbeszerzést, de arra kizárólag a szoftver készítőjét hívták meg, ami az új polgármesternek viszont nem igazán tetszett.