Vitézy Dávid szerdától közlekedésért felelős államtitkár Palkovics minisztériumában

Vitézy Dávid szerdán vette át államtitkára kinevezését a köztársasági elnöktől.

2022. május 25., 16:45

Szerző:

Vitézy Dávid a Facebookon közölte, hogy szerdán átvette államtitkári kinevezését Novák Katalin köztársasági elnöktől. Vitézy Palkovics László miniszter felkérésére a Technológiai és Ipari Minisztériumban közlekedésért felelős államtitkár szerdától.
 
Az újdonsült államtitkár azt is elárulta posztjában, hogy milyen feladatai lesznek:
 
„az országos közlekedéspolitika irányítása, a közlekedési stratégiai döntések és szabályozások előkészítése, a MÁV-csoport felügyelete és a MÁV-Start, a MÁV-HÉV Zrt., a Volánbusz Zrt. és a GYSEV Zrt közszolgáltatásainak szervezése és megrendelése, a vasút szerepének növelése egyaránt a személy- és az áruszállításban, valamint a Lázár János vezetésével működő Építési és Beruházási Minisztériummal együttműködésben Magyarország közlekedési hálózatának fejlesztése, a vasútfejlesztések stratégiai tervezése. És nem utolsósorban: a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum is átkerül a közlekedési szaktárcához, hogy a lehető legszorosabb együttműködést hozhassuk létre az ágazatban dolgozó szervezetekkel.”
(Kiemelt kép: Vitézy Dávid Facebook-oldala)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.