Rendszeresen verte gyerekeit az ideges tatabányai apa, legutóbb néhány penészes szendvics miatt esett nekik

2019. november 19., 09:47

Szerző:

A vádlott egyedül nevelte a két kiskorú gyermekét. Az apa 3-4 havonta, a tatabányai lakásban bántalmazta a 12 éves kislányt, és a 8 éves fiút.

A vád szerint a férfi 2018. október 3-án a gyerekszobában elrejtve, az ágyak mögött penészes szendvicseket talált, emiatt dühös lett. Ezután az apa keresni kezdte a család tabletjeit, amelyekről kiderült, hogy a gyermekek korábbi állításával ellentétben már nincsenek meg, mivel összetörték azokat és kidobták a kukába. Emiatt a férfi még idegesebb lett és a szekrény tetejéről levett egy pálcát, amellyel az egyik gyermeket két alkalommal, a másik gyermeket egy alkalommal megütötte, az ütések a lábukat, combjukat érték, valamint fel is pofozta őket. Ezután az apa megfenyegette a gyerekeket, hogy másnap bemegy az iskolába és ha ott problémáról szerez tudomást, megint megveri őket. 

A gyerekek másnap az iskolában a pedagógusoknak beszámoltak a bántalmazásról, jelezték, hogy félnek hazamenni.

A verés miatt a gyerekek combján, illetve térdén bevérzések keletkeztek. Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a férfit felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje a bíróság.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.