Végül bemutatták a Partizán egyetemfoglalásról szóló filmjét

Eddig jogi vita akadályozta a dokumentumfilm levetítését, de úgy tűnik, sikerült megegyezni.

2021. április 3., 13:08

Szerző:

Tegnap bemutatta a Partizán YouTube-csatornájára a Hülye fiatalság című film, amelyet a Színház- és Filmművészeti Egyetem közösségéről, és az SZFE körül zajló tavalyi eseményekről forgatott Hatala Noémi rendező és munkatársai.

A 24.hu azt írja, a filmet eredetileg március 23-án mutatták volna be, de a premier előtt egy nappal a Partizán kitett egy közleményt a Facebookra, amelyben azt írták, filmjük „betiltásra került”. Azt állították, hogy a Freeszfe közössége nem járult hozzá a film közléséhez, ezért a Partizán elállt a film bemutatásától.

A Freeszfe erre úgy reagált, természetesen nem áll jogukban betiltani semmiféle művészeti alkotást. Mint írták, nem a közösség hozzájárulása lett volna szükséges a film levetítéséhez, hanem a szereplők személyes hozzájárulása a róluk készült felvételek felhasználásához. Ez az, amit szerintük sok esetben nem sikerült megszereznie az alkotóknak.

Végül úgy tűnik, sikerült pótolni a hiányosságokat, a film itt tekinthető meg.

(Kiemelt kép: 168 archív)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.