Végrehajtás alatt Dzsudzsák Balázs cége

A cég adótartozást halmozhatott fel, vagy elfelejtette befizetni a késedelmi pótlékot.

2022. február 19., 07:55

Szerző:

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Adó- és Vámigazgatósága 2022. február 9-én végrehajtást indított az Első Magyar Léghajógyár Kft.-vel szemben, vette észre az mfor a Dzsudzsák Balázs érdekeltségébe tartozó társaság cégkivonatában.

Úgy tűnik, a cég valamilyen adótartozást halmozhatott fel, késedelmi pótlékkal befizetésével maradhatott el. A végrehajtás megindítása természetesen még nem jelenti automatikusan a cég megszűnését, gyakran látni olyan eseteket hogy néhány nap, vagy hónap múlva az adóhivatal megszünteti az eljárást, miután rendezik a tartozást. 

Ahogy arra a cég elnevezése is utal, légi, űrjármű gyártásával terveznek foglalkozni a tulajdonosok, akiknek a köre egyébként megváltozott a cég megalapítása óta megváltozott. A portál szerint a cég az izraeli Atlas projektnének megvalósításának lehetne részese. Az Atlast az az ukrán származású Gennadij Verba alapította néhány izraeli barátjával közösen, aki „a levegőnél könnyebb” készítését készíti elő: léghajókat, gázzal működő ballonokat és más szálló légieszközt gyárt, modern dizájn és technológia alkalmazásával.

(Kiemelt kép: ATTILA KISBENEDEK / AFP)