Gőzerővel indultak újra a kilakoltatások, sok család kerül utcára

Június 15-én ért véget a kényszerértékesítési- és kilakoltatási moratórium. 

2022. augusztus 24., 10:46

Szerző:

Egyetlen hónap alatt több mint 1100 ingatlant árvereztek el azután, hogy június 15-én véget ért a kényszerértékesítési- és kilakoltatási moratórium –– írja az rtl.hu. A lap információi szerint a moratórium vége óta 30 százalékkal nőtt azok száma, akik valamilyen végrehajtási eljárás miatt kér segítséget.

A következő hónapokban ráadásul jelentősen nőhet a nemfizető adósok száma, a családi kasszákat ugyanis érzékenyen érinti az infláció, a rezsiköltségek emelkedése, valamint a kétszámjegyű alapkamat is. Mindezt csak tetézné, ha eltörölnék a kamatstopot is – írja a lap. 

Június 15-től indultak meg az  árverések, rohamtempóban  

az rtl.hu Magyar Bírósági Végrehajtói Kartól (MBVK) származó információi szerint egy hónap alatt összesen több mint 1100, azaz naponta majdnem negyven ingatlant árvereztek el.  

Viszonyításképpen korábban  5000-8000 ingatlant értékesítettek évente.   

(Kiemelt képünk illusztráció: Ingatlan és Hitel iroda a Murányi utcában. Fotó: Dimény András)

 

07:56

Szinte valamennyi magyarországi vállalkozás rendelkezik a váratlan helyzetek kezelését segítő biztosítással – derül ki a Hungarikum Alkusz Cégcsoport felméréséből, amelyről közleményben tájékoztatták az MTI-t.

Magyarország gázellátása biztosított és az lesz a téli hónapok alatt is - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.