Választási megállapodást kötött a Párbeszéd és a Demokratikus Koalíció

Együttműködik a 2024-es önkormányzati választáson a Párbeszéd  ZÖLDEK és a Demokratikus Koalíció (DK). Az erről szóló megállapodást mindkét párt elnöksége jóváhagyta.

2023. november 23., 17:41

Szerző:

„Biztosak vagyunk abban, hogy az egyezség érdemben hozzájárul ahhoz: minél több várost, kerületet, települést közös ellenzéki polgármesterek és képviselő-testületek vezessenek” – áll a Párbeszéd – Zöldek és a Demokratikus Koalíció által péntek délután kiadott közös közleményben.

Az átfogó, országos megállapodás tartalmazza a szerződő felekhez tartozó, hivatalban lévő főpolgármester és polgármesterek újbóli közös indítását a jövő évi választásokon az egész országban, valamint közös polgármesterjelöltek indítását számos, jelenleg még nem ellenzéki vezetésű vidéki városban és fővárosi kerületben. Az egyezség része a Párbeszéd – ZÖLDEK 14 pontos Zöld minimum-programja is, amelyet a DK támogatásáról biztosított.

Mint fogalmaztak, „az ellenzéki együttműködés 2019-ben – hasonló megállapodásokat követően – sikeresen vizsgázott: Budapesten és megannyi városban legyőzte a Fideszt. Közös célunk, hogy a jövő évi önkormányzati választáson ne csak megismételni akarjuk a korábbi sikereket, hanem újabb városokban, kerületekben képviselhessük az emberek érdekeit”.

(Képünkön Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a felújított Merlin Színház megnyitóján. Forrás: Karácsony Gergely Facebook-oldala)

 

Tegnap 21:21

Már 4 éve, hogy a kormány fenntartja a rendkívüli jogrendet, amivel felhatalmazást kapott arra, hogy olyan rendeleteket alkosson, amivel egyes törvények alkalmazását felfüggesztheti, törvényi rendelkezésektől eltérhet, valamint egyéb rendkívüli intézkedéseket hozhat.