Kettő az egyben: egyszerre lehet választás és népszavazás 2022-ben

Kocsis Máté költségtakarékossági szempontokkal indokolta a lehetőséget.

2021. szeptember 16., 12:02

Szerző:

Nem kizárt, hogy a jövő évi országgyűlési választásokkal egyidejűleg a gyermekvédelminek nevezett népszavazásról is dönteniük kell a választóknak – írja a Magyar Nemzet. Mint ismeretes, Orbán Viktor júliusban jelentette be, hogy ötkérdéses népszavazást kezdeményeznek a gyermekvédelmi törvényről. 

A miniszterelnök természetesen elmondta, hogy Brüsszel megtámadta Magyarországot, a gyermekvédelminek nevezett – inkább melegellenes – törvény miatt. Ezt követően Karácsony Gergely is ötkérdéses referendumot hirdetett, igaz, ebből végül csak kettőt hagyott jóvá az NVB. Az egyik a Fudan Egyetemről, a másik pedig az álláskeresési járadék folyósításának háromról kilenc hónapra emeléséről szól. 

A kormánypárti lapnak megszólaló Kocsis Máté szerint nem elvetendő az ötlet, hogy a választásokkal egy időben tartsák meg a népszavazást, már csak költségtakarékossági szempontból sem.

(Kiemelt kép: irnazárás az önkormányzati választáson a XII. kerületi Zugligeti Általános Iskolában kialakított 53-as szavazókörben 2019. október 13-án. Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)