Valami bűzlik a Balatonnál

Szó szerint: vélhetően egy nagy gödörből érkezik a szag, amely leginkább az égett szemétére hasonlít, azonban a környkbeliek nem tudják pontosan hol lehet. 

2023. július 30., 14:54

Szerző:

Irtózatos bűz pusztít a Balatonvilágosnál – írja Facebookra feltöltött lakossági beszámoló alapján a napi.hu. A környékbeliek égett szemét szagát érzik, amelyet sok esetben a csukott ablakon keresztül is érezni lehet. A legrosszabb akkor, amikor az észak-keleti irányba, a település felé fújja a bűzt a szél. Dél-nyugati irányú szél esetén pedig a 71-es főúton is érezni lehet a szagot. 

A helyiek szerint egy gödörből jön a szag, forrása pedig a közelben lehet, azonban ezt nem találták meg. A felháborodott helyiek panaszt is tettek  a Veszprém-Megyei Környezetvédelmi Hatóságnál.

A facebook-bejegyzés és a kommentek alapján a probléma régebb óta fennáll, tudomásuk szerint régebb óta hordanak a közelbe mindenféle építkezési szemetet illegálisan. 

Lakossági beszámoló alapján Balatonyakarattya határában ég a szemét, a katasztrófavédelem négy autóval érkezett ki a helyszínre. „A tűzoltók elmondása szerint hónapok óta ég a szemét kupac belülről”

– áll egy Facebook-bejegyzésben. A lakosok szerint ez állhat a bűz hátterében. 

FRISSÍTÉS: Eloltották a tűzoltók a Balatonfőkajárnál keletkezett tüzet

A tűzhöz a balatonfűzfői és a siófoki hivatásos, valamint a polgárdi önkormányzati tűzoltók vonultak ki. Az egységek négy vízsugárral dolgoznak, elárasztják a füstölgő gócokat – közölte a katasztrófavédelem vasárnap az MTI-vel.

(Kiemelt képünk: illusztráció. Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook oldala.)